Dames 1
Seizoen 1987-1988

  Stand winterstop  
1. Excelsior P 12 - 24
2. SC Botlek 11 - 20
3. Rozenburg 11 - 16
4. Wit Rood Wit  9 - 10
5. Egelantier Boys 12 -  9
6. Smitshoek 2 11 - 8
7. Rhoon 11 -- 7
8. HBSS 2 11 - 5
9. Flakkee 9 - 4
10. Zwart Wit'28 3 9 - 3
     
     
 


Seizoen 1987-1988

Gelezen: De Schakel

Rozenburg's dames 1 van de vvRozenburg

Deze tak van sport heeft bij Rozenburg opgang gevonden, zoals dit ook in heel Nederland gebeurt. Nadat enkele jaren geleden heel voorzichtig met het damesvoetbal werd gestart breidde dit zich uit tot wat het nu is: 2 damesteams en een meisjeselftal. Daarbij komt ook nog dat deze hele afdeling netjes in de kleren is gezet en dat daar ook goed op wordt toegezien dat het zo blijft. Immers je bent tegenover gasten het visitekaartje als club en dan moet je netjes voor de dag komen.

Dat dit gebeurt is, is voor een belangrijk deel te danken aan de sponsor: Terminal Control BV die wat sponsoring betreft deze afdeling heeft bedeelt en er zelf ook het nodige plezier aan beleeft. Daarnaast is ook het elektronische scrorebord geschonken door dit bedrijf dat in het Europoortgebied is gevestigd. Vorig seizoen promoveerde het hoogste damesteam. Eerder dan verwacht, maar daarbij moet worden opgemerkt, dat na de opheffing van de damesafdeling van Blankenburg een aantal dames overstapten naar Rozenburg hetgeen terstond een flinke versterking betekende. De promoter uit de laagste damesafdeling betekende uitkomen in de 2e klasse A van de afdeling Rotterdam en dan is de vraag altijd: Hoe zal dit verlopen?
Ondaks de sterkere teams die de dames tegenkomen zijn en nog altijd zullen komen, is dat debuut verrassend sterk te noemen. Bij de winterstop werd een 3e plaats ingenomen achter Excelsior Pernis en SC Botlek uit Spijkenisse.

Het 2e elftal
Het 2e damesteam bivakkeert in de 3e klasse B en neemt allezins een bevredigende positie in met 10 punten uit 10 duels op de 4e plaats. Vlaardingen neemt met 22 punten uit 11 wedstrijden de absolute toppositie in.

Het meisjesteam
De Rozenburgse meisjes komen dit seizoen uit met andere meisjesteams. Het juniorenelftal met 12 wedstrijden spelen -er zijn 7deelnemende verenigingen in deze competitie- en heeft er nu 7 weg. De 5 punten zijn bereikt door met een sportieve vechtlust wedstrijden te spelen en datgene wat geleerd is tijdens de trainingen in de praktijk tot uitting te brengen. In het begin is dat moeilijk , maar naarmate er meer wordt getraind, wordt alles duidelijk en komen de resultaten en de punten vanzelf, maar daarover was iedereen het voor het begin van de competitie al overtuigd.

Begeleiding en training
Training moet om bij te blijven en begeleiding is ontzettend belangrijk. Zeker bij een sport als damesvoetbal wat toch eigenlijk altijd een mannensport is geweest in een mannenwereld. Rozenburg heeft dat bij het opstarten van het damesvoetbal goed onder ogen gezien en heeft daarover keiharde afspraken gemaakt, zulks te bescherming van de privacy van een ieder, maar ook te bescherming van de eigen club. Iedereen is er immers mee gebaat dat het plezierig gaat. Iedereen is hierbij toch met een stukje hobby bezig, op welke wijze dan ook.

Nieuwe leden
Gebleken is, dat er telkens toch weer nieuwe leden zich aanmelden bij de secretaris van de damesafdeling: Corry Steijn. Zij is de motor achter deze afdeling en telkens legt zij weer uit hoe het allemaal in elkaar steekt. Waarom ouders zich over hun kinderen geen zorgen behoeven te maken, wanneer er wordt getraind, hoe de aanpak is en hoe het werkt, wanneer er competitiewedstrijden worden gespeeld of toernooien of andere activiteiten, zoals het langlaufen dat nog op het programma staat en op een geschikt moment wordt afgewerkt.