Baldadig seizoen 1990 / 1991

 • Rozenburg traint voor een thuiswedstrijd sinds de komst van trainer Kees Vermunt altijd een keertje extra. Op maandagavond.
 • Alleen Richard Hecker zat dus maar op de tribune bij de thuiswedstrijd van De Rozet tegen Rovedo. Op de vraag of hij geen ambitie heeft om zich weer in het eerste elftal te spelen was de jongste Hecker kort. Voorlopig even niet. Op de extra selectietraining had hij niks te zoeken. Hij kon hoogstens in het muurtje gaan staan, aldus Richard Hecker.
 • 22-10-1990 / Jubileums
  Na afloop van het duel Rozenburg - Barendrecht werden Rinus de Nooyer en Leen van Es door het bestuur in het zonnetje gezet. Beiden kregen bloemen en een cadeaubon. De Nooyer omdat hij zijn tweehonderdvijftigste duel (bekroond met de winnende goal) voor de Rozenburgse hoofdmacht afwerkte. Leen van Es omdat het al zijn tweehonderdvijfenzestigste was.

  De jubileums werden op uitdrukkelijk verzoek van trainer Kees Vermunt pas na de wedstrijd onder de aandacht gebracht. Vooraf huldigen zou de concentratie volgens Vermunt alleen maar nadelig beÔnvloeden. Voor Rinus de Nooyer kwam de huldiging als een volslagen verrassing. Voor zijn ploeggenoot Rinus de Bil ook. 'Billie' had er wel een verklaring voor. ,,Het zijn vast tweehonderdenvijftig halve potjes geweest, Rinus", gekscheerde hij na afloop. Leen van Es was nog verbaasder. De Rozenburgse laatste man moets eigenlijk vorig seizoen al 'in het zonnetje', maar toen was de degradatienood zo hoog dat men bij Rozenburg was vergeten dat Van Es al zo lang in het eerste speelt...

 • We zullen zien. Harry Koster was tegen Rozenburg lang niet de slechtste speler van Serooskerke`. 'Wat wil je', pochte Kees Huiszoon, 'die heb ik nog onder mijn hoede gehad toen ik leider van Veere was'.
 • vvRozenburg hoopt medio 1991, wanneer het 60-jarig jubileum wordt gevierd, zijn veel besproken tribune in gebruik te nemen. Wie ideeŽn heeft hoe aan geld te komen, wende zich tot Ben van der Meer of Ton Krijgsman.
 • Kees Vermunt gaat dit weekeinde, bij afkeuring van de wedstrijd tegen DSVP, op zee varen met de selektie van Rozenburg. Zo wil Vermunt, die NIETS aan het toeval overlaat, de spelers visueel duidelijk maken wat hij bedoelt met de opmerking, dat Rozenburg een scheepslading kansen nodig heeft voor een simpel doelpunt. Vermunt verbaast zich er overigens over, dat Richard Koopman er bij Spijkenisse naast staat. Diverse betaalde clubs hebben een oogje op de uit gratie geraakte rechtsbuiten, volgens Vermunt.
 • Rozenburg statisticus Jaap van der Vliet werd maandag in HVV vergeleken met John Frederikstadt en Peek Jellema, andere cijferfanaten in het voetbal. Gefeliciteerd Jaap !
 • Kees Vermunt keert terug naar het Zuiden. De Roosendaalse oefenmeester die Rozenburg naar grote hoogten leidde, is tot een akkoord gekomen met Middelburg. Rozenburg zal overigens RAP bekend maken wie de opvolger van Kees Vermunt wordt.
 • Kort en Bondig
  Waarom Jan Rab maar voor ťťn jaar bij Rozenburg tekende: 'Dan kunnen er ook geen spelers op mij uitgekeken raken'.
 • Perry Hoofstad heeft mazzel dat hij er zo jong uitziet. Het bezorgde hem toch weer een aardig uitstapje.
 • Rozenburg heeft voor zijn tribune inmiddels 750 superloten gesleten. Zover is PFC met zijn lotenverkoop naar aanleiding van het 75-jarig bestaan nog niet. Het aantal voor Rozenburg is echter voldoende om op 1juni in de rust van Rozenburg-Sparta, 'een handeling' te verrichten voor de start van de tribunebouw.
 • Wedden dat er tijdens Rozenburg-Sparta scouts op sportpark West zullen zijn. Tot die tijd heeft de Rozenburg-selektie dus nog gelegenheid om Ronald Vermeulen op de training even flink aan te pakken
 •